ENGLISH
DESTEK OL!
Gönüllü Ol

Kitap ve Broşürler

Atalık Tohumlar İçin Yetiştirici Rehberi

 


Bu rehber içinde sunulan bilgiler, kendi tohumlarını üretmek, tohum konusunda kendine yeterli bir düzen kurmak ve okullarda eğitim programları içinde tohum konusunu işlemek isteyen herkesin kullanabileceği şekilde hazırlandı.

Buradan okuyabilirsiniz.

Türeticin El Rehberi

 

Türeticinin El Rehberi, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Dönüşüm Kitaplığı’nın 3. kitabı. 137 sayfalık bu el kitabı gerçek gıdaya, zehirsiz temizlik ürünlerine, sağlıklı bir yaşama ulaşırken, aynı zamanda doğada bıraktığımız derin ayak izlerimizi azaltmak için yol gösterici bilgiler içeriyor. İlk adımı sorular sorarak atabiliriz. Sorularımıza bulduğumuz yanıtlar, tercihlerimizi, tercihlerimiz de geleceğimizi belirliyor.

Buradan okuyabilirsiniz.

Doğa Dostu Kent Bahçeciliği

 

En temel ihtiyacımız olan gıdanın kaynağından uzaklaşıyor; yediklerimizin nasıl, ne şartlarda, ne kadar üretileceğinin kararını başkalarına bırakıyoruz. Oysa sorumluluğu elimize almak ve üretim sürecine bir yerinden dahil olmak hiç de zor değil. Buğday Derneği olarak, bunun ne kadar kolay olduğunu göstereceğimiz imece bahçelerini hep beraber kurmaya, kentlerde ekolojik dönüşüm tohumlarını saçmaya niyet ettik ve gelecek nesilleri önemsediğimiz için işe kampüslerden başladık.

Buradan okuyabilirsiniz.

Sağlıklı Toprak ve Sağlıklı Bitkiler İçin Kompost Rehberi 

 

Kitapçığın amacı, Türkiye Çöpünü Dönüştürüyor proje çıktılarının mümkün olduğu kadar fazla sayıda insana ulaştırmanın yanı sıra, herkesin evinde, bahçesinde uygulayabileceği pratik kompost yöntemlerini de okuyuculara mümkün olduğunca detaylı biçimde vermektir.

Buradan okuyabilirsiniz.

 

Yaşam Dönüşümdür

 


Ekolojik yaşam hareketinin öncülerinden, Buğday hareketinin kurucusu Victor Ananias’ın ekolojik yaşam anlayışını temel alarak, hemen her alanda yazdığı makalelerden oluşan kitabı, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’ndeki arkadaşları tarafından yayıma hazırlandı. İlk baskısı 7 Mart 2012’de Doğan Kitap tarafından yapılan kitapta; Ananias’ın kendi kaleminden yaşam öyküsü; yeni ekonomiden doğa dostu yaşama, an’ı yaşamaktan ölüme kadar yaşamın hemen her alanında makaleleri, el yazısıyla kaleme aldığı yazıları, çizimleri, fotoğrafları ve hakkında yazılanlar yer alıyor.

Buradan sipariş verebilirsiniz.

 

Ekolojik Dönüşüm Rehberi

 

Victor Ananias’ın, yaşamı boyunca yaptığı gözlem ve eylemlerin bir özünü sunan ve üç günde yoğunlaşarak, tek seferde yazdığı metinden oluşan, Ekolojik Dönüşüm Rehberi “Bireysel ve Sosyal Sorumluluk Adımları” alt başlığını taşıyor.  56 sayfa olan Ekolojik Dönüşüm Rehberi 10 bölümden oluşuyor ve her bölümde 10’ar test cümlesi bulunuyor. Victor Ananias, rehberinde dönüşüm çemberine girişi hali hazırdaki durumun tespitiyle tanımlıyor. Rehberdeki başlıkların seçeneklerine göre, yaşamını dönüştürenlerin belli aralıklarla test yaparak durumlarını ne oranda değişime uğrattıklarını ölçmeleri için de bir yöntem öneriyor.

Buradan  sipariş verebilirsiniz.

 

Arife Tarif

 

Victor Ananias’ın anısına hazırladığımız “Arife Tarif” kitabında, kendi kaleminden çıkan yazılarla birlikte, dostlarının dilinden onu okuyacak, sağlıklı ve lezzetli tariflerini öğrenecek, bu yemekleri eşsiz kılan sırrı keşfedeceksiniz.

Buradan  sipariş verebilirsiniz.

 

Vatandaşlar İçin Zehirsiz Kentlere Doğru Uygulamalar Rehberi

 


Zehirsiz Kentlere Doğru projesi kapsamında hazırlanan “Vatandaşlar İçin Zehirsiz Kentlere Doğru Uygulamalar Rehberi”, pestisit (tarım zehiri) ve biyosidal ürünler ve bunların zararları ile birlikte, evlerde ve bahçelerde zararlılarla mücadele için uygulanabilecek alternatif yöntem ve teknikler hakkında vatandaşlara yol göstermeyi amaçlıyor. Kemirgenler, keneler, hamam böcekleri, sinekler, pireler, karıncalar ve otlar ile mücadelede alınması gereken önlemleri anlatan Rehber’de, ekolojik ve doğa dostu tarifler yer alıyor.

Buradan okuyabilirsiniz.

Belediyeler İçin Zararlılarla Zehirsiz Mücadele Rehberi

 


Zehirsiz Kentlere Doğru projesi kapsamında hazırlanan “Belediyeler İçin Zararlılarla Zehirsiz Mücadele Rehberi”, belediyelere zehirsiz kent olma yolunda ihtiyaç duyacakları bilgi ve deneyimler konusunda destek olmayı amaçlıyor. Rehberde, özellikle belediyeler tarafından kentlerde, halka açık alanlarda kullanılan pestisit (tarım zehiri) ve biyosidal ürünler ve bunların zararları ile birlikte, doğa dostu ve sağlıklı mücadele alternatifleri, bu konudaki iyi örnekler, AB’deki gelişmeler, yasal düzenlemeler ve kademeli bir geçiş süreci için belediyelerin izleyebileceği yol haritası sunuluyor.

Buradan okuyabilirsiniz.

Zehirsiz Sofralar Tüketici Rehberi

 

Zehirsiz Sofralar Projesi kapsamında hazırlanan Tüketici Rehberi pestisitler, zararları, zehirsiz gıdaya ulaşma yolları hakkında tüketicilere yönelik bilgilendirme ve öneriler içeriyor.

Buradan  okuyabilirsiniz.

 

Zehirsiz Sofralar Üretici Rehberi

 

Zehirsiz Sofralar Projesi kapsamında hazırlanan Üretici Rehberi pestisitler, zararları, alternatif yöntem ve teknikler hakkında üreticilere yönelik bilgilendirme ve öneriler içeriyor.

Buradan  okuyabilirsiniz.

 

Doğa Dostu Turist ve Gönüllü Olma Rehberi

 


Türkiye’nin dört bir yanında yayılmış olan TaTuTa/WWOOF Türkiye çiftliklerinde gönüllülük nasıl işliyor, doğa dostu turizm nedir, gönüllülük nedir…

Buradan okuyabilirsiniz.

Gençlik ve Değişim

 

Bu rehberi, Patrizio Lugo Loprieno kaleme aldı ve Méta ekibi (Madhavi Bhatt ve Peter Williams), 2002 baskısı ve 2006 güncellemesi (Ilaria Alegrozzi ve David Gerstein) için denetleme görevini üstlendi. 2002’de yayımlandığından bu yana gençlikVEdeğişim rehberi Türkçe ile birlikte 16 dile çevrildi ve yerel organizasyonların işbirliği sayesinde dünyanın dört bir köşesine dağıtıldı.

Buradan  okuyabilirsiniz.

 

Türkiye İçin Doğa Dostu Tarım Kitapçığı

 

Bu kitapçık, Ocak 2006 – Kasım 2008 tarihleri arasında yürütülen “Türkiye için Doğa Dostu Tarım Programı Geliştirilmesi” projesinde elde edilen çıktıları, önerileri ve deneyimi yansıtmaktadır.

Buradan  okuyabilirsiniz.

 

Tohum Severin El Kitabı

 

Türkiye’nin Tarımsal Biyoçeşitliğinin Korunması için Tohum Ağı Kurulması projesinin ulaşmaya çalıştığı temel hedef, Türkiye’de kültürü yapılan yerel bitki çeşitlerinin ve köylü çeşitlerinin tohumlarının korunması ve sürekliliği konusunda çalışma yapan kişi, kurum ve kuruluşlar arasında eşgüdüm ve işbölümü oluşturmak üzere, işleyen bir tohum ağının kurulmasıdır. Bu kitapçık, proje sonuçlarının bir özeti niteliğindedir. Tohumların devamlılığını sağlayacak çalışmalara yol göstermeyi ve varolan çalışmalar hakkında bilgilendirmeyi niyet etmektedir.

Buradan okuyabilirsiniz.

 


Paylaş