ENGLISH
DESTEK OL!
Gönüllü Ol
HABERLER

Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri – 25-26 Ocak 2021

Yayınlanma Tarihi: 16 Ocak 2021
Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri – 25-26 Ocak 2021

Doğa tahribatı ve güvenilir, sağlıklı gıdaya erişim konusunda her gün endişe verici haberler okuyoruz. Şehirde yaşıyor ve “ben tek başıma ne yapabilirim?” diye düşünüyorsanız, yapabileceğiniz “çok şey” var. 

Buğday Derneği’nin bahçecilik ve ekolojik yaşam konusunda deneyimli ekibi tarafından hazırlanan Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri etkinliği 25-26 Ocak 2021 tarihlerinde iki oturum halinde Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Kent bahçeciliği ile ilgili iki bölümlük programın ilk bölümü olarak kurgulanan Bahçeciliğe Giriş ve Ekolojik Yaşamın Temelleri’nde, ekolojik yaşamın temellerini, atalık tohumlarımızı çoğaltmayı, gerçek gıdaya ulaşmayı, mutfak atıklarımızı komposta dönüştürmeyi öğreneceğiz. Bunların yanı sıra enerjinin, gıdanın dönüşümüyle ilgili Buğday Derneği’nin 20 yıllık birikimini katılımcılarla paylaşacak ve hep birlikte çözümün birer parçası olma yolunda adım atacağız.

Bahçecilik ile ilgili etkinliklerimiz farklı başlıklarda devam edecek ve kent bahçeciliği programının ikinci bölümü olan “Uygulamalı Kent Bahçeciliği” ise, yeniden yüzyüze etkinlikler yapabildiğimizde planlanacak. 

Kimler için uygun?

  • Ekolojik ve kendine yeterli bir yaşama adım atmak isteyip de bir başlangıç noktası bulmakta zorlanan tüm doğa dostları.
  • Şehirdeki apartman dairesinde (saksı/balkon/teras) veya evinin bahçesinde kendi gıdasını yetiştirmek, kompost yapmak isteyen ve bu konuda temel bilgileri edinmek isteyen herkes.
  • Gerçek gıdanın ne olduğunu ve ona nasıl ulaşabileceğimizi sorgulayan sağlıklı yaşam meraklıları.
  • Tohum çeşitleri, tohum saklama ve üretme konusunda bilgilenmek isteyenler.

Kimler için uygun değil?

  • Ticari veya büyük alanlarda profesyonel organik üretim yapmak isteyen üreticiler, potansiyel girişimciler.
  • Halihazırda bahçecilik ve üretim deneyimi olup, sadece ayrıntılı uzmanlık sorularının ya da karşılaştıkları özel durumların yanıtını arayan deneyimli üreticiler.

Etkinliğin sonunda neler edinebilirsiniz?

  • Tohumlarınızı çimlendirerek evinizde kendi sebzelerinizi yetiştirebilirsiniz.
  • Elde ettiğiniz ürünlerin tohumlarını saklayarak gelecek sene çevrenizle paylaşabilirsiniz.
  • Kompost kurabilir ve gıda atıklarınızı toprağa dönüştürebilirsiniz.
  • Alacağınız giriş seviyesinde bilgiler, daha sonra katılacağınız etkinliklerin ya da sonraki çalışmalarınızın temelini oluşturabilir.

Eğitmen: Yasemin Kireç

Etkinlik Programı:

  • Ekolojik yaşamın temelleri
  • Güvenilir gerçek gıdaya giriş
  • Dönüşüm mutfakta başlar
  • Kompost
  • Tohumlar hakkında her şey
  • Tohum çimlendirme
  • Bahçeciliğe giriş

Tarih: 25-26 Ocak 2021, Pazartesi-Salı, 19:00-22:15

Etkinlik, Zoom uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak, iki oturum halinde gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgi ve etkinlik programı katılımcılarla kayıt sonrasında paylaşılacaktır.

Etkinlik Ücreti: Aidat borcu olmayan Buğday Derneği üyelerine 250 TL, üye olmayanlara 325 TL’dir.

*Katılımcı sayısı 40 kişi ile sınırlıdır.

Başvuru ve Kayıt: 

1. Kayıt işlemini yapmadan önce lütfen aşağıdaki sayfadan üyelik durumunuzu ve aidat ödeme bilgilerinizi kontrol edin. Aidat borcunuz varsa yine bu sayfadan ödeyebilirsiniz:

2. Üyemiz değilseniz aşağıdaki sayfadan üye olabilirsiniz:

3. Üyelik durumunuza göre ilgili seçeneği işaretleyerek kaydınızı aşağıdaki sayfadan gerçekleştirebilirsiniz:

4. Üyelik durumunuzu ve ödemenizi kontrol edecek ve kaydınızın tamamlandığına dair bir e-posta göndereceğiz. (Bu işlem, ödemeyi yapmanızın ardından ilk iş günü içinde tamamlanacaktır.)

5. Etkinlikten önce Zoom giriş bilgilerini içeren bir e-posta göndereceğiz.

Buğday Derneği tarafından bir kişiye katılım bursu verilecektir. Bunun yanı sıra, “askıda” katılım sistemi uygulanacaktır – eğer katılım ücretinden daha yüksek bir miktarı ödemek isterseniz, ilgili seçenekten ödeyebilirsiniz. Bu fazla miktarlar toplanarak, etkinliğe katılmak isteyen ancak ücretini ödeyemeyen birinin kaydı için kullanılacaktır.

Burslu ve askıda katılım sistemine başvurmak için kendinizi ve bu etkinliğe neden katılmak istediğinizi kısaca anlatmanızı rica ediyoruz.

Etkinlik ile ilgili sorularınız ve burslu/askıda katılım başvurularınız için: egitim@bugday.org

Etiketler: , , ,

Henüz yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Paylaş