ENGLISH
DESTEK OL!
Gönüllü Ol
HABERLER

İzmir’de yeni bir gıda topluluğu

Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2020
İzmir’de yeni bir gıda topluluğu

Doğa ile uyumlu üretim süreçlerini benimsemiş küçük üreticiler ile sağlıklı gıda talep eden türeticilerin aracısız ve güven esasına dayalı olarak bir araya geldiği gıda toplulukları tohumlarını saçmaya devam ediyor. BİTOT ve GETO’nun desteği ile İzmir’de kurulan Güzel Gıda Topluluğu herkesi gıdasının sorumluluğunu almaya davet ediyor.

Sofrasına gelen gıdada sorumluluk sahibi olmak isteyen, doğal, zehirsiz, doğa dostu ve sürdürülebilir onarıcı tarımın gücüne inanan, atalık tohumu korumanın ve yaşatmanın önemini kavrayan, sadece tüketmek değil türetmek de lazım diyen, ekolojik ürünlere üreticiden tüketiciye aracısız ulaşmak isteyen, mümkün olduğunca yerel üreticiyi destekleyen, doğayla birlikte bir bütünün parçası olmaya inanan gönüllülerin hikayesidir gıda toplulukları.

Ege Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü Gıda Topluluğu oluşumundan ilham alınarak 2014 Yılında Mehmet Gürmen ve arkadaşlarının gönüllü girişimiyle Urla’da kurulan ilk topluluk destekli tarım grubu Batı İzmir Topluluk Destekli Tarım (BİTOT) ile yine onun içinden doğarak Bostanlı’da üretici ve türeticileri buluşturan Gediz Ekoloji Topluluğu (GETO) ve Bornova’da kurulan HOMEROS Gıda Topluluğu‘ndan sonra bir gıda topluluğu da Güzelbahçe’de kuruluyor.

BİTOT ve GETO kurucuları ve üreticilerinin desteği ile ilk tohumları atılan Güzel Gıda Topluluğu (GGT) kendi hikayesini oluşturmaya hazırlanıyor. Umut ve heyecan ile bir araya gelen gönüllüler; yerel, zehirsiz ve atalık tohumla üreten, yumurta yemi ve süt yemi vermeden hayvanlarını besleyen üreticileri destekleyen, geleceğin havanın, suyun, toprağın temiz kalmasında olduğuna inanan, sağlıklı bir hayat için doğru beslenmenin önemini bilen, temiz ve adil gıdaya ulaşmanın bir lüks değil bir hak olduğunun bilincinde olan, gönüllülük ve topluluk dayanışmasının muhteşemliğini deneyimlemek , dayatılanın dışında bir hayat olması gerektiğine inanan herkesi GGY’ye katılarak gıdasının sorumluluğunu almaya davet ediyor. Topluluk, ilk buluşmasını 28 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirecek.

“Paylaşmak, çoğalmak, üretmek, dönüşmek, soframıza, toprağımıza, suyumuza, tohumlarımıza, üreticilerimize sahip çıkmak üzerine anlatacak çok şeyimiz var. Dinlemek, anlatmak, el vermek isterseniz 28 Mayıs 2020’de ilk buluşmamıza bekliyor olacağız.”

GGT’ye katılım için Facebook ve Instagram sayfalarını takip edebilir, farmpinara@gmail.com adresinden Pınar Öztopcu Kangal ile iletişime geçebilirsiniz.

Gıda Toplulukları ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Etiketler: , ,

8 adet yorum var

  1. Hüseyin Serdar Tanal

    Antalya Elmalı Akçaenişte 25 yıldır ekolojik tarım ve hayvancılık yapmaktayız. Son 20 yılımız ekolojik ürün sertifikalı. Gıda topluluklarına ve özel şahıslara aracısız ekolojik ürün göndermekteyiz. Talebiniz olursa şahsıma serdar.tanal@gmail.com + 0 536 365 94 44 den ulaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Paylaş