ENGLISH
DESTEK OL!
Gönüllü Ol
HABERLER

Projemizin İlk Ürünü Mayıs Portakalı

Yayınlanma Tarihi: 1 Mayıs 2024
Projemizin İlk Ürünü Mayıs Portakalı

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği olarak Hatay’da çiftçilere yönelik olarak başlattığımız “Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm Projesi”ne katılan niyetli çiftçiler ve kadın kooperatifleriyle birlikte agroekolojik yöntemlere geçiş için önemli adımlar attık. Bir yandan çiftçilere agroekolojik yetiştiricilik konusunda eğitimler verirken diğer yandan da üreticilerimizin yaş ürünlerini işleyecek kadın kooperatifleriyle sağlıklı gıda işleme ve pazarlama konularını organize etmek üzere kolları sıvadık.

Projeye dahil olan üreticilerimizden Tatar Ailesi’nin Mayıs portakallarını nisan ayında hep birlikte hasat ettik. Hasat edilen Mayıs portakalları, sağlıklı gıdaya ve doğa dostu üretime önem veren Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Defne Kadın Kooperatifi tarafından kurutularak, proje etiketiyle paketlendi ve satışa hazır hale getirildi. 

Hatay’da Tarımsal Üretimde Onarıcı Dönüşüm etiketiyle satışa sunulan kurutulmuş portakalları mayıs portakalları Defne Kadın Kooperatifi’nin web sitesinden veya kooperatifin hepsiburada sitesindeki sayfasından alabilirsiniz. 

Onarıcı ve sürdürülebilir üretim ve tedarik örnekleri oluşturmayı hedeflediğimiz projemize ait ürünleri satın alarak hem depremzede üreticilerimizin refahına hem de Hatay’da tarımın sürdürülebilirliğine destek olabilirsiniz.

Haziran ayı itibariyle; projemizde bulunan doğa dostu üretime geçiş dönemindeki üreticilerimizin hasat edecekleri ürünler, kadın kooperatifler tarafından işlenerek biber/domates salçası, kurutulmuş domates/biber, nar ekşisi, karakılçık unu/bulguru/yufka ekmeği/kömbe, kurutulmuş fesleğen/kekik/adaçayı/nane haline getirilerek satışa sunulacak. Projemize ait bu ürünlerin satış kanallarını sosyal medya hesaplarımızdan ve Mayıs 2024’te hayata geçireceğimiz  www.hatayicinbirlikte.org websitemizden duyuracağız.

Bölgede sürdürülebilir tarımsal üretimi yaygınlaştırmayı, çiftçilerin refahını artırmayı, biyoçeşitliliği korumayı, ekolojik ve ekonomik anlamda dirençli örnekler oluşturmayı hedefleyen projenin çiftçi eğitimleri ve tarımsal üretim faaliyetleri Türkiye İş Bankası A.Ş., salon, çiftçi ulaşımları, depolama ve lojistik faaliyetleri Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından destekleniyor. Buğday Derneği üyesi İzel Levi Coşkun ile BÜNSA Döküm A.Ş.’nin de katkı verdiği proje ekibinin ulaşımı ise ALD Automotive sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Kurutulmuş mayıs portakallarını buradan sipariş verebilirsiniz.

Henüz yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Paylaş