ENGLISH
DESTEK OL!
Gönüllü Ol
HABERLER

Umut Öyküleri: WWOOF Türkiye/TaTuTa Ekolojik Çiftlikleri

Yayınlanma Tarihi: 4 Kasım 2021
Umut Öyküleri: WWOOF Türkiye/TaTuTa Ekolojik Çiftlikleri

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, WWOOF Türkiye/TaTuTa projesi ile NTV’de yayımlanan “Umut Öyküleri” programına konuk oldu.

Buğday Derneği Strateji Kurulu Üyesi ve WWOOF Türkiye/TaTuTa Koordinatörü Ahmet Berkay Atik, Ahmet Örsoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Umut Öyküleri”nde, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 80 çiftçiyi ekolojik yaşam ve doğa dostu üretim deneyimi edinmek isteyen gönüllüler ile bir araya getiren WWOOF Türkiye/TaTuTa programını anlattı.

Güven ve takasa dayalı kültürel ve eğitsel deneyimleri teşvik ederek, sürdürülebilir bir küresel toplum inşa etmek için, gönüllüler ile ekolojik üreticileri bağlayan WWOOF (Worldwide Opportunities on Organic Farms – Organik Çiftliklerde Uluslararası Fırsatlar) hareketinin bir parçası olan WWOOF Türkiye/TaTuTa, ülkemizde ekolojik üretimin desteklenmesinde önemli bir noktada duruyor.

Gönüllüler zehirsiz ve emek yoğun üretim yapan çiftliklerde mevsimine göre meyve toplamaktan, hayvan bakımına; toprağı çapalamaktan, ot yolmaya; turşu kurmaktan, salça yapmaya kadar birçok farklı alanda bilgi edinebileceği gibi kendi deneyimlerini de ev sahipleriyle paylaşabiliyor.



Etiketler: , , , , ,

2 adet yorum var

  1. Aslıhan

    Ben Selçuk’ta yaşıyorum. Eşimle üzüm bağımız ve meyve ağları ile sebze yetiştirdiğimiz bir bahçemiz var. Fakat tohumlar her yerde satılan modife edilmiş tohumlardır ne tadı var ne de faydası. Ben ata tohumlara ulaşmaya çalışıyorum organik çiftçiliği öğrenmek isterim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Paylaş