ENGLISH
DESTEK OL!
Gönüllü Ol
HABERLER

Tohumdan Hasada Ekolojik Yaşam Programı – Ocak 2020

Yayınlanma Tarihi: 13 Şubat 2020
Tohumdan Hasada Ekolojik Yaşam Programı – Ocak 2020

Buğday Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Aslan Ünlübay’ın hazırlayıp sunduğu Tohumdan Hasada Ekolojik Yaşam Programı cuma günleri saat 10.30’da, 94.9 Açık Radyo’da.

“Her şey tohum atmakla başlar. Ancak tohumun yeşerip meyve verebilmesi için aynı istek, kararlılık ve emeğin, hasada kadar devam etmesi gerekir…”

Victor Ananias

Buğday Derneği her hafta cuma günleri saat 10.30-11.00 arasında “Tohumdan Hasada Ekolojik Yaşam” programını sunuyor. Program ekolojik yaşamın her alanında yapılan çalışmaları, yürütülen projeleri, gündemdeki tartışmaları o haftanın güncel konusu ve konuğu ile birlikte izleyiciye aktarıyor. Buğday, böylelikle doğayla uyumlu yaşam bilgisi konusunda farkındalığı artırmayı, bu yolda gösterilen çabalardan daha fazla insanı haberdar etmeyi ve bu çabalara katılımı artırmayı amaçlıyor.

Ocak 2020 Yayın Programı:

Kanal İstanbul Projesi’nin gerçekleşmesi halinde, büyük bölümü Avrupa Yakası’nda yer alan tarım arazilerinin hızla yapılaşmaya açılması riski bulunuyor. ÇED raporunda, proje alanının %52,16’sının tarım arazisi olduğu belirtiliyor. Su ve iklim aktivisti, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi öğretim görevlisi Dr. Akgün İlhan ile projenin çevre boyutu konuşuldu.

Su konusunda kendi kendine yetemeyen, dışarıdan destek alan bir şehir olan İstanbul’un su politikaları nasıl yönetiliyor? Yerel yönetimler bu konuda neler yapıyor? Dr. Akgün İlhan ile gerçekleştirdiğimiz programın ikinci kısmında, İstanbul’un su politikaları üzerine konuşuldu: Suyumuza sahip çıkalım.

Türkiye’de iklim değişikliğinden kaygı duyanların sayısı %70 olduğuna dair veriler mevcut ve bu oran giderek artıyor. Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi İklim Çalışmaları Koordinatörü Dr. Ümit Şahin’in konuk olarak katıldığı programda iklim krizi, nedenleri ve çıkış yollarıyla ele alındı.

Endüstriyel tarım teknolojisi kimyasal tarım zehirlerine ve şirket tohumlarına dayanıyor. Tarım Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tayfun Özkaya, tarım teknolojilerinin iklim ve ekosisteme zararlarını anlattı: Başka bir teknoloji mümkün.

Temiz gıdaya ulaşmada kooperatiflerin yeri artık çok net. İnsanlar gıdalarını sorguladıkça, kooperatiflerden, organik pazarlardan ve daha birçok yerden temiz gıdayı temin edebiliyorlar… Burak Yücel’den zehirsiz gıda için çabalayan Salkım Kooperatifi’nin hikayesini dinledik.

Radyonuz Açık Olsun!

Açık Radyo canlı yayınını buradan dinleyebilir, program arşivine ise buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: , ,

Henüz yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Paylaş