ENGLISH
DESTEK OL!
Gönüllü Ol

Ayşe Nur Ayan

İletişim Koordinatörü

1994, İstanbul doğumlu. Ege Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu.

Eğitim hayatı süresince sivil toplum kuruluşlarında bilim ve ekoloji projelerinin yürütülmesinde katkıda bulundu. Projelerden edindiği “yaparak öğrenme” modeli onu yeniden toprakla, doğayla ve tohum ile tanıştırdı. Zarar gören zeytin ağaçları için gözyaşı döken çiftçiden, ölmez ağacın gölgesinde topladığı zeytinlerden, Ege Bostan’da Buğday Derneği ile birlikte attıkları tohumlardan öğrendikleri onun yaşamdaki dönüşümünü de başlatmış oldu. Kaynakları kıt, ihtiyaçları ise sınırsız olarak gören bir ekonomi öğretisinin aksine, sürdürülebilir bir ekonomi anlayışı ile insani gelişmenin ancak ‘azalarak’ mümkün olabileceğine inanıyor. Zira bu inançla, yaşamına kattığı tüm güzel insanların ve anların onu ne kadar çoğalttığını biliyor.

Basılı ve dijital mecralar için gönüllü ve yarı profesyonel olarak çeviriler ve kültür-sanat yazıları hazırladığı üniversite yıllarının ardından, 2017 yılında çalışmaya başladığı uluslararası bir şirkette dijital pazarlama ve sosyal medya alanında deneyim elde etti.

Victor Ananias’ın “üretmek için tohum vermemiz gerek… Yeter ki, alacağımızın hesabını yapmadan önce vermeye konsantre olup, bunu bilinçli olarak sonuna kadar yapalım.” sözlerinden aldığı ilham ile 2019 yılından beri Buğday Derneği’nin proje ve faaliyetlerine iletişim yönünde destek sunuyor, paylaşıyor ve çoğalıyor.