ENGLISH
DESTEK OL!
Gönüllü Ol
HABERLER

TaTuTa’da lavanta kesiminden ev yapımına birçok iş gönüllülerini bekliyor

Yayınlanma Tarihi: 19 Nisan 2018
TaTuTa’da lavanta kesiminden ev yapımına birçok iş gönüllülerini bekliyor

Bahar geldi ve doğayla birlikte TaTuTa çiftliklerimizde de hareketlilik başladı. Ülkemizin farklı bölgelerinden 92 TaTuTa ev sahibi, baharı birlikte karşılamak için gönüllülerini bekliyor.

Marmariç’te hasat zamanı!

İzmir’in bir dağ köyünde bulunan TaTuTa ev sahiplerimizden Marmariç Ekolojik Yerleşimi, 20 Mayıs-15 Haziran tarihleri arasında kiraz, dut toplama kurutma, pekmez yapımı, sebze bahçesi bakımı, lavanta kesme gibi işlerde onlara yardım edecek iki gönüllüye ihtiyaç duyuyor.

Marmariç’te gönüllü olmak için burayı tıklayın.

Çuval Ev (Eartbag) yapmak ister misin?

TaTuTa ev sahiplerimizden Aralcak, geçen yıl başladıkları çuval ev (earthbag) inşaatını tamamlamak için gönüllü desteği arıyor.

Aralcak’ın çağrısı şöyle:

“Bu yaz, çalışma tempomuzun önemli bir kısmını, geçtiğimiz yıl temelini ve su basmanını bitirmiş olduğumuz çuval ev (earthbag) inşaatı oluşturacak (1 mayıs-15 temmuz arası). Kaki Hunter ve Donald Kiffmeyer’in kitaplarından da yararlanacağımız bu keyifli süreç, aynı zamanda da fiziksel güç istiyor. Bu sebeple, ev yapımı için gereken fiziksel emeği içtenlikle verebilecek, bu işlere az da olsa yatkın gönüllülerin başvurmasını istiyoruz.

Earthbag ev yapım tekniğinde, daha önceden hazırlanmış olan toprağın çuvallara doldurulmasıyla evin duvarları örülüyor ve her bir sırada içi toprak dolu olan bu çuvallar ezilerek kalıp oturtuluyor. Ev yapım sürecini mümkün olduğunca keyifli hale getirebilmek için sabah ve akşam serinliğinde çalışacağız. İçten, pozitif enerjili, fiziksel zorluğu bir öğrenme deneyimi ve neşeye çevirebilecek dostları bekliyoruz.

Aralcak olarak en fazla 2 kişi ağırlayabilmekle birlikte, gönüllülerden en az 15 gün kalmalarını diliyoruz.”

Aralcak hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve gönüllü olmak için burayı tıklayın.

TaTuTa, Buğday Derneği tarafından yürütülen “Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi ve Gönüllü Bilgi, Tecrübe Takası” projesinin kısa adıdır.

TaTuTa projesinin ana amacı Türkiye’de ekolojik tarımla geçinen çiftçi ailelerine mali, gönüllü işgücü ve/veya bilgi desteği sağlayarak ekolojik tarımı teşvik etmek ve sürdürülebilirliğini sağlamaktır.

Detaylı bilgi ve kayıt için: http://www.tatuta.org

 

 

 

 

Etiketler: , ,

Henüz yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Paylaş