ENGLISH
DESTEK OL!
Gönüllü Ol
HABERLER

Yeni İnsan Yayınevi’nden ekolojik kitap dayanışması

Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2020
Yeni İnsan Yayınevi’nden ekolojik kitap dayanışması

Yeni İnsan Yayınevi, Ekolojik Anayasa ve Ekolojik Yaşam Rehberi kitaplarını ekolojik dönüşüme katkı sunma niyetiyle herkesin ücretsiz erişimine açtı.

“Hem salgından çıkış hem de salgından sonraki dönemde daha adil ve sürdürülebilir bir toplum yaratmak için yeşil bir düzene ihtiyaç var.”

Yeni İnsan Yayınevi

Mahmut Boynudelik – Ekolojik Anayasa

Mahmut Boynudelik‘in editörlüğünü yaptığı Ekolojik Anayasa kitabı,
insanın doğa ile baş etme mücadelesinin giderek doğaya hükmetme ve kendini doğanın efendisi gibi görme noktasına gelmesini kabul etmeyerek; insanın doğanın bir parçası olduğunu ve kendi varlığını sürdürebilmesinin ancak bu kabulle mümkün olabileceğini savunuyor. Doğanın vazgeçilmez ve devredilemez haklarının anayasal güvence altına alınması gerektiğini vurgulayan kitap, doğa ile olan ilişkimizi nasıl yeniden yapılandırabileceğimize dair tartışmaları bir araya getiriyor. Neredeyse 10 yıl önce yayımlanmış olsa da, değişen bir şey yok. BM Genel Sekreteri’nin de dediği gibi, iklim krizi salgından derin bir aciliyet olarak müdahale edilmeyi bekliyor.


Selen Özarslan Aktar – Ekolojik Yaşam Rehberi

Yıldan yıla birikerek artan çevre sorunları, gezegenimizde telafisi çok zor hasarlar oluşturuyor. Bu çevre sorunlarına sebep olan faktörleri azaltmak ancak evimizden başlayarak mümkün. Psikolog Selen Özarslan Aktar‘ın ilk olarak 2011 yılında yayımlanan Ekolojik Yaşam Rehberi, kimyasallardan uzak ve sürdürülebilir yaşam sürmek isteyenlere bir kılavuz olsun niteliğinde. Evden başlayan yaşam alışkanlıklarımızı ele alıyor ve yeniden yapılandırıyor. Bedenimize, çocuklarımıza ve evcil hayvanlarımıza gözle görünmeyen ancak uzun süreçlerde zararları ortaya çıkan tüketim alışkanlıklarımızın yerine, sağlıklı bir yaşamın rotasını çiziyor. Yaşadığımız Korona salgını ile bu yöntemlere hepimizin ne kadar da ihtiyacı olduğunu bir kez daha görüyoruz.

Etiketler: ,

Henüz yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Paylaş